Shenjat dhe shkaqet e përfundimit të mirë – Halid ibn Abdurrahman

Autor:       Halid ibn Abdurrahman
Titulli:       Shenjat dhe shkaqet e përfundimit të mirë
Formati:    A5
Faqe:        17
Botues:     Privat
Viti:          2011
Vendi:       Tiranë, Shqipëri

Përfundim i mirë është, kur njeriu para vdekjes së tij i lë ato punë që e zemërojnë Allahun, pendohet për mëkatet e tij, bën punë që e kënaqin Allahun, dhe gjen vdekja në këtë gjëndje. Thotë Enes ibn Malik se ka thënë i Dërguari i Allahut (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) : “Kur Allahu ia don të mirën robit të Tij, e përdor Atë” Thanë si e përdor atë?! Tha: “I mundëson atij që të bëjë një punë të mira para vdekjes” (Transmeton Ahmedi dhe Tirmidhiu e vërtetoi Hakimi në “El-Mustedrak)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakFrytet e takvasë – Muhammed el-Uthejmin
Artikulli tjetërPërçarja dhe Mosmarrëveshja në Umet vjen si pasojë e Bidateve – Imam Shatibiu