Sahih el-Bukhari – Libri i dytë (2) – Imam el-Bukhariu

Autor:           Imam el-Bukhariu 
Titulli:           Sahih el-Bukhari – Libri i dytë (2)
Përktheu:      Abdullah Hamiti
Recensent:    Bahri ef. Aliu
R. gjuhësor:  Mahmud Hysa
Formati:        8.5 x 11
Faqe:            442
Viti:              Prishtinë
Vendi:          1994

Meqë për hadithin, si burim i dytë pas Kur’anit për shpjegimin e Islamit si dhe për Buhariun dhe përmbledhjen e tij të haditheve është folur gjatë në librin e parë, ne do t’i themi ca fjalë vetëm për përmbajtjen e këtij libri.
Libri i dyte (sipas ndaljes sonë) që përbëhet prej kreut të tetë, të nëntë dhe të dhjetë, përfshin hadithet ku flitet për namazin.
Duke qenë se namazi është një nga pesë shtyllat përbërëse të fesë Islame dhe se është ibadet shpirti dhe trupi që kryhet pesë herë gjatë ditës e natës, duhet ditur se namazi, pra, është prej detyrimeve më të rëndësishme të cilin muslimani duhet ta kryej në kohë të caktuar dhe prej të cilit nuk guxon të ndahet, në çfarëdo gjendje qoftë, i shëndoshë apo i sëmurë.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakKultura e dialogut islam – Taha Xhabir Ulvan
Artikulli tjetërSahih el-Bukhari – Libri i tetë (8) – Imam el-Bukhariu