Prezentimi i pergjithshem i fese islame – Ali Tantavi

Autor:    Ali Tantavi
Titulli:    Prezentimi i pergjithshem i fese islame
Formati: B5
Faqe:     167
Botues:  “Përpjekja Rinore”

Me një rast u thashë nxënësve të mi: “Sikur të vinte një i huaj dhe t’u thoshte se disponon vetëm me një orë kohë të lirë dhe për këtë kohë dëshiron të mësojë se ç’është Islami, si do t’ia shpjegonit Islamin për një orë?”. Ata m’u përgjigjën: “Kjo është e pamundur meqë është e domosdoshme që ta studiojë teuhidin, texhvidin, tefsirin, hadithin, fikhun, usuli – fikhun dhe të thellohet në problemet dhe çështjet nga të cilat nuk mund të dilet për pesë vjet”. Unë në këtë thashë: “Subhanallah, a nuk ka ndodhur që një beduin (fshatar, banor i shkretëtirës) të vijë tek Resulullahu, sal-lall-llahu alejhi ve selem, të qëndrojë tek ai një ditë apo një pjesë të ditës, e që për këtë kohë të shkurtër ta mësojë Islamin, që më pastaj t’ia përcjellë popullit të vet, duke u bërë udhëzues dhe mësues i tij, misionar dhe përhapës i Islamit. Madje edhe më shumë se kjo, a nuk e ka shpjeguar Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem, tërë fenë me tri fjali në hadithin për Xhibrilin a.s., duke diskutuar me të për Islamin, imanin dhe ihsanin – bamirësinë? Atëherë, përse të mos e shpjegojmë edhe ne sot Islamin për një orë?!”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakIslami dhe demokracia, teokracia dhe totalitarizmi – Ali Bulac
Artikulli tjetërIslami ndërmjet lindjes dhe perëndimit – Alija Izetbegoviç