Pozita e sunetit në Islam – Muhamed Nasirudin el-Albani

Autor:          Muhammed Nasiruddin el-Albani
Titulli:          Pozita e sunetit në Islam
Përktheu:     Ylli Rama
Redaktoi:     Sashenka Jaupi
Formati:       B6
Faqe:           31
Botues:        Udhaebesimtarëve
Viti:             2012
Vendi:          Tiranë, Shqipëri

Kjo është një ligjëratë që e kam mbajtur në Doha, kryeqytetin e Katarit, në muajin e begatë të Ramazanit, në vitin 1392 hixhri (1972). Disa vëllezër më dhanë idenë që ta botoja, sepse ka dobi të madhe, në një kohë që muslimanët kanë shumë nevojë për të tilla trajtesa. Ndaj, duke iu përgjigjur kërkesës së tyre, vendosa ta botoj, në mënyrë që të ketë sa më shumë dobi. Kemi shtuar në të disa shtjellime në mënyrë që ta ndihmojnë lexuesin e nderuar që ta ketë më të lehtë përvetësimin e pikave kryesore. Shpresoj tek Allahu i Lartësuar që të më regjistrojë tek ata që e mbrojnë fenë e Tij dhe ndihmojnë sheriatin, si dhe të më shpërblejë për këtë kontribut. Vërtetë Ai është më Bujari!

Damask, më 22 muharrem, 1394 hixhri (15/02/1974)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakTre parimet dhe argumentet e tyre – Muhammed ibn Abdulvehabi
Artikulli tjetërBesimi i muslimanit – Grup autorësh