Pika e vesës në terminologjinë e hadithit – Florian Leli

Autor:      Florian Leli
Titulli:      Pika e vesës në terminologjinë e hadithit
Formati:   8.5 x 11
Faqe:       30
Botues:    Privat
Viti:         20.05.2016
Vendi:      Hartum

Ky punim është një paraqitje e shkurtër e disa termave elementare të shkencës së
hadithit. Problematika e terminologjisë është një problematikë tepër e gjerë dhe delikate. Trajtimi i termave të një shkence apo të një disipline si fjalë artistike dhe gjuhësore shpeshherë çon në gabime fatale dhe keqkuptim të koncepteve kyçe të asaj disipline. Ky konstatim bëhet më i prekshëm në shkencën e hadithit, e cila është një shkencë karakteristike e këtij umeti dhe terminologjia e saj nuk para has terma sinonime në gjuhët e tjera. Nëse në lëmin e studimeve gramatikore dhe juridike kemi deri diku terma dhe koncepte të njëjta dhe të përafërta, në terminologjinë e hadithit është shumë e vështirë të jepen terma ekuivalentë që ruajnë ekzaktësisht origjinalitetin e nocioneve dhe të koncepte që shprehin.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprak200 pyetje dhe po aq përgjigje – Hafidh El-Hakemi
Artikulli tjetërFlladi i ramazanit 2017 – Udha e besimtarëve