200 pyetje dhe po aq përgjigje – Hafidh El-Hakemi

Autor:       Hafidh El-Hakemi
Titulli:       200 pyetje dhe po aq përgjigje
Përktheu:  Muhamed Dolaku
Redaktor:  Enis Rama
Formati:    5.71 x 8.07
Faqe:        266
Botues:     Privat
Viti:          2000
Vendi:       Mitrovicë

Që nga fillimi i krijimit, njeriu parashtron pyetje për vetveten e vet: prej nga ka ardhur? Kush e ka krijuar? Cili është qëllimi i krijimit të tij? Nga po vete?, dhe ngjashëm me këtë. Shumë juristë-filozofë janë përpjekur të japin përgjigje në këto pyetje, mirëpo, përgjigjen e vërtetë është e mundur ta gjesh vetëm në mësimet e fesë, dhe atë në fenë, të cilën i Lartmadhërishmi ia ka shpallur Muhammedit, sal-lall-llahu ve sel-lem, duke thënë në Kur’an: “Sot ua përsosa dispozitat e fesë suaj, dhe ua plotësova dhuntinë Time ndaj jush. Jam i kënaqur që feja Islame të jetë fe juaja.” (El-Ma’ide: 3)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShqip – Arabisht (Çelësi i librit) – Hafiz Ali Korça
Artikulli tjetërPika e vesës në terminologjinë e hadithit – Florian Leli