Hadith 1 – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike

Autor:                                Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Titulli:                                Hadith 1
Përkthyes:                          Dr. Mithat Hoxha
Korrektura dhe redaktimi:    Komuniteti Mysliman i Shqipërisë
Formati:                             8.5 x 11
Faqe:                                 146
Botues:                              Sh.B. Erkam
Tirazhi:                              2000
Viti:                                   2013
Vendi:                                Stamboll, Turqi

Fjala “sunnet” që rrjedh nga rrënja “senne” si fjalë, do të thotë “rrugë e gjerë dhe me lëvizje”, “ecuri e vazhdueshme”, “zakon dhe ecuri”, “natyrë”, “krijim”, “fytyrë”, etj. Po të kihen parasysh format me të cilat përdoret në Kuran, shihet se veçoria më e rëndësishme e kësaj fjale është se përmban kuptimet “parim i vendosur që nuk pëson ndryshim”, “ligj (kanun)” dhe “konkluzion, urdhër, vendim, vlerë (hukm)”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [7.46 MB]

Artikulli paraprakE drejta Islame (Fikh 3) – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Artikulli tjetërHadith 2 – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike