Familja në Islam – Ebu Bekr Xhabir el-Xhezairi

Autor:          Ebu Bekr Xhabir el-Xhezairi
Titulli:          Familja në Islam
Përktheu:     Bledar Karaj Albani
                    Edmond Ajdini
                    Unejs Murati
Recensent:   Bledar Karaj Albani
Formati:       8.5 x 11
Faqe:           74

Islami ka nxitur në formimin e institucionit familjar me legjitimitetin e martesës, duke kurajuar për të dhe duke qartësuar se martesa është qetësim për të dy palët, prehje, qetësim trupëror, qetësim shpirtëror dhe zgjatje e jetës në tokë deri në momentin e fundit.
Të dëgjojmë tani disa ajete kuranore në këtë kuptim, ku Allahu i Madhëruar i nxit robët e Tij për martesë duke u thënë: “…atëherë zgjidhni gra të tjera për martesë, dy ose tri ose edhe katër”. [Nisa: 3]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPërgjigje jomuslimanëve në pyetjet rreth Islamit – Dr. Zakir Naik
Artikulli tjetërDritë në kohën tonë – Mr. Flamur Kabashi