Edukata Islame 81

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XXXV nr. 81 2006
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224024
email:
edukataislame@hotmail.com
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
qemajlmorina@hotmail.com
Redaksia:
Akad. Jashar Rexhepagiq, Dr.Pajazit Nushi,
Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti, Nexhat Ibrahimi,
Hajrullah Hoxha dhe Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë: Hajrullah Hoxha
Lektor: Bislim Berisha
Korrektor: Skender Rashiti
Realizimi: Shtëpia Botuese
Operator kompjuterik: Nuhi Simnica

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
”Gjashtë shtekuj të Islamit ndër shqitparët………………………………….5
Akademik Jashar Rexhepagig
Disa përparësi të arsimit në Kosovën e re, evropiane dhe moderne ……………………………………………………………11
Orhan Bislimaj
Nocionet “islam” dhe “iman”, entitete të ndara dhe të bashkuara …………………………………………………………………….17
Ibn Rushd & (Averroes)
Pajtimi ndërmjet sheriatit dhe filozofisë …………………………………..45
Abdullah Nasih Ulvan
Liria e besimit në Ligjin Islam………………………………………………….87
Ajni Sinani
Të drejtat e njeriut sipas botëkuptimit Islam dhe atij perëndimor ……………………………………………………………….115
Hasan Kaleshi – Ismail Eren
Mahmud Pashë Rrotlla nga Prizreni – përshpirtënimet dhe vakëfnameja e tij……………………………………………………………..151
Mirije Xhezairi
Xhamitë monumentale në Prizren…………………………………………..191
Rozhe Garodi
Kontributi i kulturës Islame civilizimit botëror…………………………215
Nexhat Ibrahimi
Kadijanistët dhe Ahmedistët……………………………………………………245
Të dhëna për Shqipërinë në prag të pavarësisë në revistën “ElHilal”
të Kajros……………………………………………………………….263
Avni Aliu
Kuptimi shumëdimensional i namazit ……………………………………..281
356 EDUKATA ISLAME 81
Islami në Australi dhe në Zelandën e Re …………………………………307
Raportet e luftës të Lav Trockit……………………………………………….327
Dr. Feti Mehdiu
Dr. Hasan Kaleshi, Najstariji vakufski dokumenti u Jugoslaviji na arapskom jeziku ……………………………………………341
Hysen Ibra
Libër me qasje reale ndaj zhvarrimeve të varrezave në Jug të Shqipërisë nga ana e kishës dhe politikës greke ……………………….347
Përmbajtja …………………………………………………………………………..355

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

 

Artikulli paraprakEdukata Islame 80
Artikulli tjetërEdukata Islame 82