Edukata Islame 121

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame, tremujore
Viti L nr. 121 / 2020

Boton: Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Kryeredaktor:
Sabri Bajgora
Redaksia:
Dr. Abdulla Hamiti, Mr. Adnan Simnica, Ahmet Sadriu,
Dr. Fahrush Rexhepi, Kasim Gërguri, Dr. Sadik Mehmeti, Vedat Sahiti
email: edukataislame@bislame.net
Redaktor gjuhësor:
Dr. Hysen Matoshi
Ballina:
Bashkim Mehani
Redaktor teknik &
Operator kompjuterik:
Nuhi Simnica

 

PËRMBAJTJA
EDUKIMI – BAZË E FAMILJES SË SHËNDOSHË…………………….. 5
Sabri BAJGORA
EBU HAJJAN EL ENDELUSI DHE TEFSIRI I TIJ
“EL-BAHRU-L MUHIT” ………………………………………………………….. 9
Belkasim EL-GALI
METODOLOGJIA E MATURIDIUT RRETH ARGUMENTEVE
MBI VËRTETIMIN E EKZISTENCËS SË ALLAHUT……………… 47
Dr. Abdulla HAMITI
JETA DHE KRIJIMTARIA LETRARE
E PRISHTINELI MESIHIT ……………………………………………………… 61
Dr. Valon MYRTA
ZHVILLIMI I EDUKIMIT ISLAM NË MEJTEPET
DHE XHAMITË E GJAKOVËS ………………………………………………. 85
Phd. (c) Fahri AVDIJA
INSTITUCIONI I VAKËFIT ………………………………………………….. 103
Mehmet AKMAN
POZITA E KISHAVE DHE E SINAGOGAVE
NË HISTORINË E LIGJIT ISLAMO-OSMAN ………………………… 115
Abdulkadër MAHMUD ARNAUTI
MAHMUD ABDULKADËR ARNAUTI (JETËSHKRIM)………… 131
Beqir HAÇI
FEJA DHE KOMBËSIJA ………………………………………………………. 151
Sezai SYLEJMANI
SISTEMI I MILETIT NË SHTETIN OSMAN………………………….. 159
Dr. Feim GASHI
NDIKIMI FETAR NË TRAJTIMIN E TË PREKURVE
NGA KORONAVIRUSI………………………………………………………… 175
Filip HITI
KONTRIBUTI SHKENCOR I MYSLIMANËVE NË SPANJË …… 203
DEKLARATA PËRMBYLLËSE E KONFERENCËS SË FIKHUT
(JURISPRUDENCËS) TË EMERGJENCAVE…………………………. 219
PËRMBAJTJA……………………………………………………………………… 239

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 119-120
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 237