E drejta trashëgimore në Islam – Dr. Musli Vërbani

Autor:            Dr. Musli Vërbani
Titulli:            E drejta Trashegimore ne Islam
Seria:             Fikhu i statutit personal
Korrektura:     Prof. Daut Shehu
Formati:         A5
Faqe:             266
Botues:          Privat
Viti:               2013
Vendi:            Kaçanik

“Allahu ju urdhëron për (çështjen e trashëgimit) fëmijët tuaj: për mashkullin hise sa për dy femra; nëse janë (trashëgimtare) vetëm femra, dy e më shumë, atyre u takojnë dy të tretat e pasurisë që trashëgohet; nëse është një femër, asaj i takon gjysma; për prindërit, për secilin nga ata, u takon e gjashta nga ajo që ka lënë (i vdekuri) nëse ka fëmijë; e në qoftë se (i vdekuri) nuk ka fëmijë e atë e trashëgojnë (vetëm) prindërit, atëherë nënës së tij i takon një e treta; në qoftë se ai (i vdekuri) ka vëllezër, nënës së tij i takon vetëm një e gjashta, (kjo e drejtë në trashëgim bëhet) pasi të kryhet testamenti (vasijeti) që ka lënë dhe pasi të lahet borxhi; ju nuk dini se kush është më afër dobisë suaj, prindërit tuaj ose fëmijët tuaj. (Ky përcaktim është) Urdhër nga Allahu. Vërtet Allahu është më i Dijshmi, më i Urti.” (EnNisa, 11)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [758.34 KB]

Artikulli paraprakDita e vdekjes dhe e varrimit – Dr. Musli Vërbani
Artikulli tjetërEmërtoni fëmijët me emra të bukur – Dr. Musli Vërbani