E drejta Islame (Fikh 2) – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike

Autor:                                Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Titulli:                                E drejta Islame (Fikh 2)
Përkthyes:                          Dr. Mithat Hoxha
Korrektura dhe redaktimi:    Komuniteti Mysliman i Shqipërisë
Formati:                             8.5 x 11
Faqe:                                 234
Botues:                              Sh.B. Erkam
Tirazhi:                              2000
Viti:                                   2013
Vendi:                                Stamboll, Turqi

a. Kuptimi leksikor dhe terminologjik i fjalës “agjërim”
Përgjegjëset arabishte të fjalës agjërim janë saum dhe sijam. Kuptimi leksikologjik i fjalës arabishte saum është shmangie nga një veprim ose punë e caktuar, ndërprerje e ushqyerjes.
Si një term i të drejtës Islame (fikh), agjërimi është, për personat nën përgjegjësinë e agjërimit, ndërprerja me qëllim adhurimi e ushqyerjes dhe marrëdhënieve seksuale nga agimi i parë (fexhrul sidk) e gjer në perëndimin e diellit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakE drejta Islame (Fikh 1) – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Artikulli tjetërE drejta Islame (Fikh 3) – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike