E drejta Islame (Fikh 1) – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike

Autor:                            Qendra e Studimeve Shkencore Islamike në Stamboll
Titulli:                            E drejta Islame (Fikh 1)
Përkthyes:                      Dr. Mithat Hoxha
Korrektura & redaktimi:   Komuniteti Mysliman i Shqipërisë
Formati:                         8.5 x 11
Faqe:                             234
Botues:                          Sh.B. Erkam
Tirazhi:                          2000
Viti:                               2013
Vendi:                            Stamboll, Turqi

Kuptimi leksikor dhe terminologjik i fikhut (Fjala arabishte fikh) që është paskajore e foljes “fekuhe”, do të thotë kuptoj, konceptoj, marr vesh, njoh. “Fikh” i thuhet edhe kuptimit të qëllimit të fjalëve që thotë një njeri që po flet ose po bisedon me dikë. Me këtë kuptim është përdorur kjo fjalë në ajetin e mëposhtëm: “… atëherë, ç’po ndodh me këta njerëz që nuk duan të kuptojnë (fikh) asgjë nga sa u thuhet?”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakFijet e shpirtit – Dr. Milazim Krasniqi
Artikulli tjetërE drejta Islame (Fikh 2) – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike