DITURIA ISLAME 356

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 356 • VITI 34 • KORRIK 2020 • DHUL HIXH-XHE 1441 •

Sabri Bajgora
Komentimi i sures “Llukman”– (10) 10
Muhamed B. Sytari: Nga vlera, urtësia dhe mirësia e Haxhit 14
Mr. Driton Arifi
Haxhi dhe mesazhet e tij hyjnore në luftën kundër diskriminit racor dhe atij social 16
Dr. Ajni Sinani: Guri i zi 19
Dr. Orhan Bislimaj
Haxhi i ndaluar dhe Covid – 19! 22
Shibli Zaman: Haxhi në Bibël 25
Mr. Ragmi Destani
Kurbani, dispozita dhe rregullat 27
Besir Neziri: Historiku i Ajasofisë 29
Dr. Rexhep Suma
Inkurajimi para frikësimit në davet dhe mosndjekja e vijave radikale 32
Dr. Flamur Sofiu
A duhet të falet namazi i Bajramit
vetmas e me familje në shtëpi? 35
Dr. Sedat Islami
Degët e besimit – vështruar nga perspektiva edukative 38
Shkëlzen Marevci
Zoti është Një, prandaj rregulli mbizotëron gjithësinë! 42
Ma.sci. Senad Maku
A është Kurani vepër e njeriut? 43
Mr. Ibadete Kosumi- Bryma
Objektivat e legjislacionit islam 45
Vaxhide Bunjaku
Perceptimi i veshjes te shoqëritë 48
Arben Desku : Ngjyrat e jetës 50
Aktivitete 51
Fjalëtërthore 71

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 355
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 357