DITURIA ISLAME 355

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 355 • VITI 34 • QERSHOR 2020 • DHUL KA’DE 1441 •

Editorial 4
Për Haxhi Mustafën do të ruaj kujtimet më të mira 5
Sabri Bajgora
Komentimi i sures Llukman – (9) 7
Dr. Ajni Sinani
Kurani fisnik, margaritari i librave hyjnorë 10
Ali Mevlud El-Talbi
Një udhëtim në botën e gramatikës dhe të mrekullive me dr. Fadil Salih es-Samarrai 12
Dr. Khalil Abdurrashid
Islami dhe epoka shekullare 15
Ma. Valmire Batatina Krasniqi
Kategoritë e njerëzve dhe përgjegjësitë e tyre, nga këndvështrimi i sures “El Beled” 18
Dr. Fadil Maloku
A po kolapson civilizimi perëndimor? 22
Dr. Rexhep Suma
Largimi nga divergjencat në thirrjen islame 25
İsmail Yücedağ, Nurgün Koç
Kërkesat e shqiptarëve për shkollimin në gjuhën amtare (2) 28
Hajrudin Mujkanoviq
Të mos e shtyjmë obligimin e haxhit 32
Nashit Ferati
Islami dhe paqja globale 35
Mr. Ibadete Kosumi- Bryma
Objektivat e sheriatit islam gjatë historisë (2) 37
Nabeel Al-Azami
Udhëheqja sipas Muhamedit a.s. 40
Muhamed Ebu Zehra
Kush ishte Ebu Hanife? 45
Ma. Muzaqete Kosumi
Koha e kaluar me fëmijët vlen çdo sekondë 48
Aktivitete 50
Fjalëtërthore 63

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 354
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 356