DITURIA ISLAME 312

DITURIA ISLAME NUMËR 312 |VITI 30 | TETOR 2016 | MUHARREM 1438| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE|

4 Editorial
5 Fjalimi i Myftiut Tërnava në samitin e Evro–Azisë
6 Urimi i zëvendëskryetarit të Kryesisë së BIRK –ut Reshat ef. Mexhiti me rastin e festës së Kurban Bajramit
7 Hytbeja e Kryeimamit të Kosovës, Sabri ef. Bajgora me rastin e Kurban Bajramit 9 Komentimi i kaptinës “El-Xhumua” (4)
13 Kush konsiderohet mysliman i kompletuar dhe muhaxhir i përjetshëm (1)
15 Rënia në ruku pa i ngritur duart
19 Disa konstatime në përkthimet e para të Kuranit në gjuhën shqipe (3)
21 Kontributi i qarkut fetar islam të Kosovës pas Luftës së Dytë Botërore në shqipërimin e Kuranit (2)
23 Siguria shoqërore nga perspektiva e Sunetit
25 Rruga e mesme e fesë dhe ruajtja nga ekstremizmi
28 Alkooli dhe përdorimi i tij si materie “shëruese”
30 Kurani nga këndvështrimi i Karen Armstrongut (1)
32 Motivimi i nxënësve, një derë drejt suksesit
34 Arsimi në Kosovë, luftë për identitet (2)
37 Mbulesa e Qabesë/Kisva (2)
39 Tregimi për përmbytjen në “Epin e Gilgameshit” dhe librat fetarë (2)
41 Evropa dhe kontaktet e saj me shkencën arabe (2)
43 Në nderim të kujtimit të mësuesit të parë
44 Shuajb el-Arnauti
46 Një jetë e tërë në këshillim, thirrje për besim dhe dhurim të dijes
48 Haxhi 2016
62 Fjalëtërthore
63 Poezi kushtuar Riad Eminit

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 311
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 313