DITURIA ISLAME 311

DITURIA ISLAME NUMËR 311 |VITI 30| SHTATOR 2016| DHUL-HIXHXHE 1437| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE

4 Editoriali
5 Komentimi i kaptinës “El-Xhumua” – (3)
8 Kafshët e prera (2)
11 Gjatë qëndrimit në këmbë të shikohet vendi ku bën sexhde
15 Disa konstatime në përkthimet e para të Kuranit në gjuhën shqipe (2)
17 Kontributi i qarkut fetar islam të Kosovës pas Luftës së Dytë Botërore në shqipërimin e Kuranit (1)
19 Butësia në Islam
22 Humanizmi, cilësi e të devotshmëve
24 Filozofia islame si frymëzues dhe udhërrëfyes shpirtëror i njerëzve (2)
27 BIK-u, partner i fuqishëm në luftimin e ekstremizmit
30 Traduktologjia (përkthimologjia) dhe parimet e përkthimit – (2)
33 Fillimi i shkollës…
36 Arsimi në Kosovë, luftë për identitet (1)
38 Mbulesa e Qabesë/Kisva (1)
40 Tregimi për përmbytjen në “Epin e Gilgameshit” dhe librat fetarë (1)
44 Hyrja e shkencës moderne në Turqi
47 Ndikimi në gjeografi (1)
49 Hafëz Teufik Efendi Nahi (1917-2006)
51 17 vjetori i rënies shehid të hoxhës, myderriz Ramadan ef. Shatri (1909- 1999)
54 Aktivitete
59 Konkurs
60 Info
62 Fjalëtërthore
63 Poezi

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 310
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 312