DITURIA ISLAME 310

DITURIA ISLAME NUMËR 310 | VITI 30 | KORRIK-GUSHT 2016 | DHUL-KA’DE 1437| REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE

4 Editorial
5 Komentimi i kaptinës “El Xhumua” – (2)
9 Kafshët e prera (1)
13 Leximi i imamit konsiderohet lexim për xhematin (2)
17 Arafati – Muzdelifeja – Mina
20 Thënia e njerëzve “Inshallah më ka thirrur hazreti Ibrahimi…”
23 Qabeja, faltorja e parë në tokë
26 Letërsia në faqet e “Zanit të Naltë”
29 Disa konstatime në përkthimet e para të Kuranit në gjuhën shqipe (1)
31 Historiku i përkthimit të Kuranit
33 Islami në botën bashkëkohore (1)
35 Koncepti i të gjykuarit drejt për jetën e njeriut (2)
37 Përfitimi i moralit (4)
40 Caktimi i çmimeve dhe përqindja e fitimit në tregti (2)
42 Traduktologjia (përkthimologjia) dhe parimet e përkthimit
45 Arsimi bashkëkohor dhe nevoja për inkorporimin e mësimit fetar në shkollat publike (2)
48 Për ty, lulëkuqja ime e përgjakur
51 Hyrja e shkencës moderne në Turqi
53 Disa personalitete islame nga Deçani dhe rrethina
56 Më mirë dikur, se kurrë!
58 A jetoni me realitetin apo me facebook-un?
60 17 Vjetori i rënies shehid të hoxhës tonë, Myderriz Ramadan ef. Shatri
62 Aktivitete
71 Konkurse
72 Info
74 Posteri i haxhit
78 Fjalëtërthore
79 Duaja e haxhinjve

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 309
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 311