Besimi i dijetarëve të hadithit – Imam Ebu Bekr el-Isma’ili

Autor:         Imam Ebu Bekr el-Isma’ili
Titulli:         Besimi i dijetarëve të hadithit
Përktheu:    PerlatMuslimane
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          24
Botues:       PerlatMuslimane

Dijeni – Allahu pastë mëshirë për ne dhe ju – se methhebi i Pasusve të hadithit, Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit është besimi në Allahun, engjëjt e Tij, Librat e Tij, të dërguarit dhe të pranohet ajo që thotë Libri i Allahut Te ala dhe ajo që është transmetuar në mënyrë autentike nga i dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem). As nuk duhet shmangur atyre e as nuk duhet të refuzohen. E gjithë kjo për shkak se ata u urdhëruan për të pasuar Kuranin dhe Sunnetin, sepse të dyat përbëhen nga udhëzimi, dhe ata dëshmuan se profeti i tyre (salAllahu alejhi ue selem( udhëzon për në rrugë të drejtë, dhe ishin të paralajmëruar se kundërshtimi i saj është fitne dhe ndëshkim i dhembshëm.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPasojat e fitneve – Dr. Abdurrezak ibn Abdulmuhsin el-Bedr
Artikulli tjetërKushtet, shtyllat dhe obligimet e namazit – Abdulmuhsin Ibn Hamed el-Abadi