Arti i dhikrit dhe i lutjeve te Pejgamberit te Fundit – Muhamed el-Gazali

Autor:        Muhamed el-Gazali
Titulli:        Arti i dhikrit dhe i lutjeve te Pejgamberit te Fundit
Përktheu:   Sadush Tahiri
Redaktor:   Husamedin Abazi
Formati:     8.5 x 11
Faqe:         257
Botues:      Logos-A
Viti:           2008
Vendi:        Shkup

“Unë nuk i krijova xhindet dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë. Unë nuk kërkoj prej tyre ndonjë furnizim e as dëshiroj të më ushqejnë. Allahu është Furnizuesi i madh. Ai Fuqiforti.” (Edh-Dhar ijat, -56-58)
Kjo na bën të qartë se roli i krijesave në botë do të duhet të jetë i përkufizuar brenda për brenda urdhrave të Allahut dhe shfaqjes së nënshtrimit të plotë ndaj Tij. Allahu i Madhëruar caktoi ligj të përsosur për robërit e Tij, ndërsa këta i caktuan vetes së tyre i rregullimit (anarkinë).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakAlkimia e lumturisë – Muhammed el-Gazali
Artikulli tjetërKarakteri i Muslimanit – Muhammed el-Gazali