DITURIA ISLAME 330

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 330 • VITI 31 • PRILL 2018 • REXHEB – SHA’BAN 1439 •

4 Ramazani muaji i mirësive
5 Tradita e leximit dhe mësimit të Kuranit në vendet tona është shekullore
7 Medreseja një burim i pashtershëm i përgatitjes së gjeneratave të reja
9 Komentimi i kaptinës “El-Hashr”
13 Si ta presim mikun e dashur, Ramazanin
17 Parapërgatitjet për muajin Ramazan
20 Në vigjilje të Ramazanit!
23 Kurani dhe hadithi për rregullat e agjërimit islam
26 Ramazani – muaji i Kuranit famëlartë
28 Ramazani, muaj i edukimit dhe ndryshimit
30 Bajrami i Ramazanit mes së kaluarës dhe trendeve të reja ndër shqiptarë
33 Beteja në Bedër
39 Thirrja islame dhe metodologjia e saj kuranore
42 Sprovë për klasifikimin teorik të metodës së përkthimit të Kuranit nga Hasan Nahi
45 Sfidat e komuniteteve tona islame përballë ekstremizmit
47 Ja, kjo është medreseja…
49 Medreseja Alauddin, vlerë tradicionale
50 Fëmija, shkolla dhe familja
52 Në dhjetëvjetorin e Pavarësisë së Kosovës
56 Shqiptarët ofrojnë vlera për integrim
59 Aktivitete
77 Konkurs
78 Ramazani dhe Jusufi a.s.
79 Fjalëtërthore

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.32 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 329
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 331