DITURIA ISLAME 344-345

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 344-345• VITI 33 • KORRIK/GUSHT 2019 • DHUL-KA’DE/ DHUL-HIXHXHE 1440 •

Urimi i Myftiut Tërnava për fillimin e vitit të ri shkollor 2
Editorial 4
• Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës – “El-Mearixh” – (6) 5
• Nexhat Ibrahimi
Mësimi gjithëjetësor i myslimanit 9
• Dr. Ejup Haziri
Dhikri (lutjet) pas namazit 13
• Mr. Driton Arifi
A e rrëzon falja e namazit të Bajramit obligimin për namazin e xhumasë së asaj dite? 17
• Azmir Jusufi (PhDc)
Ajetet e qarta dhe ato më pak të qarta në Kuran 19
• Ardian Muhaj
E keqja në formë njeriu 21
• Mr.Sc. Myzejen Myftari
Përballja me sfidat për të jetuar si praktikante myslimane në mes të “liberalizimit” perëndimor (1) 24
• Bruna Lleshanaku
Biografia e Imam Gazaliut 27
• Dr. Edin Tule
Eliksiri për lumturi 30
• Muhamed Hashim Kemali
Luftimi i korrupsionit: Një perspektivë islamike 33
• Mr. Fatmir Hadri
Feja dhe shoqëria nga pikpamja e sociologjsë së fesë 35
• Mr.Sc. Ilir Rahimi
Sjellja më ndryshe e njerëzve si shkak i statusit social dhe ekonomisë së fuqishme 38
• Mr.sc. Zenel Hajrizi
Çegrani kamp i sfidës së fundshekullit XX për shqiptarët – Dy dekada pas 40
• Mr.sc. Artan Mehmeti
Ibën Sina (Avicena) (980 – 1037) 42
• Dr. Edinger-Schons, psikolog gjerman
Myslimanët kanë kënaqësinë më të lartë të jetës 45
Aktivitete 46
Fjalëtërthore 63

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.42 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 343
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 346