DITURIA ISLAME 261

DITURIA ISLAME NUMER 261 | VITI 25 | PRILL 2012 | Xhumadel Ula 1433 | REVISTË MUJORE, FETARE, SHKENCORE E KULTURORE |

Komentimi i kaptinës “ElMutaffifinë” 5 f10
Sabri Bajgora

Ebu Ubejde ibn Amir Ibnul Xherrah r.a. f13
Dr. Fahrush Rexhepi

Rreth akuzës mbi metodologjinë e haditheve në vlerësimin e përgjithshëm të ashabëve (4) f15
Dr. Musa Vila

Reflektime kuranore f17
Mr. Adnan Simnica

Premtimet dhe përgëzimet nga ligjet e Allahut në gjithësi f20
Sedat Islami

Murabaha (financim i shitjes/blerjes) f23
Dr. Islam Hasani

Zekati i mallit të tregtisë f26
Mr. Ejup Haziri

Dispozitat Islame rreth ushqimeve të ndaluara f29
Kasam Muhameti

KUVAJTI f32
Mr. Samir B. Ahmeti

Blasfemia “e shenjtërive islame” prej Afganistanit deri në Kuds f35
Mr. Qemajl Morina

Zavalli i projektligjit për QHPz-në f37
Orhan Bislimaj

Mbi librin “Besimi i Drejtë” f40
Mr. Adnan Berbatovci

Trajnimi i imamit dhe sfidat e kohës f43
Mr. Muhidin Ahmeti

Imamët në shoqërinë bashkëkohore f46
Mr. Jeton Mehmeti

Rritet numri i vetëvrasjeve në Kosovë f49
Burim Bibaj

Çlirimi i njeriut f52
Dr. Aid El-Karnij

Poezi f54
Ali Vezaj

Intervistë me Dr. Jusuf Kardavin
Çdo dijetar duhet të kontribuojë në fushën që i përshtatet f55

Përmbledhje e intervistave të ndryshme

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.08 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 260
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 262